понеделник, 18 февруари 2013 г.

Джовани Маради


Едва петгодишен, Джовани тръгва по стъпките на баща си – Алфредо Маради като започва да се занимава с музика. Семейството му се мести от Италия в Бейрут, Ливан, където на баща му е предложена изключителна добра работа като диригент. На 8 години, Джовани започва да учи композиране под ръководството на Михаил Ческинов в руската консерватория в Бейрут.

“Ческинов беше класически пианист. Спомням си, че имаше само трима ученика и обикновено не приемаше някой по-млад от 30 години. Но заради баща ми направи изключение и ме пое. Беше изключиетлно взискателен учител и ме караше да се упражнявам по осем часа на ден. С годините останах единственият му ученик и учех по този начин до самата му смърт. Дължа му толкова много”, казва Джовани.
След Бейрут, Джовани започва да обикаля от град на град из Европа в търсене на работа. Понякога се чувства като циганин, който се мести от едно място на друго без да припечели почти нищо. Но когато сяда на пианото, независимо дали в луксозен хотел или малък, затъмнен бар, той чувства, че изпълнява своята мисия…да предаде своята музика на хората. А когато те отвръщат с усмивка и ръкопляскане, той знае, че е избрал верния път, макар и неравен.

Въпреки че се наслаждава да разглежда чудесата на всеки град и да се среща с много, интересни хора в Европа, целта му, желанието му е да се премести в Съединените щати. Така в края на 1984 г., най-накрая осъществява бленуваното си желание и става американски гражданин.

“Беше като да спечелиш Оскар. Толкова се гордея, че живея в тази страна, защото това е страната на възможностите.”

С абсолютна отдаденост и с помощта от новия си приятел – Франк Синатра, Джовани Маради започва да свири в хотел Цезар Палас в продължение на повече от 11 години.
“Франк идваше да ме слуша как свиря през цялото време. Разказах му за мечтите и надеждите си, че някой ден хората ще слушат музиката ми, той ме погледна и каза: “Ще го направиш. Виждам го в очите ти.” Освен всички други таланти, изглежда, че Франк Синатра е притежавал и пророчески такъв.

И успехът за музиканта наистина идва –
Пълни зали в Лас Вегас и 120 хиляди компакт диска, продадени само за 2 часа!








Няма коментари:

Публикуване на коментар