вторник, 19 февруари 2013 г.

Дейвид Ланц


Дейвид Ланц е роден на 28 юни 1950 г.Започва кариерата си в ранните си тийнейджърски години , в средата на 1960 свири с местни рок групи ,след това години по-късно се проявява като соло изпълнител на блус и джазпесни в малки задимени клубове, докато настъпва неговия възходящ прелом в 1980 година,когато той изцяло се отдава на своето творчество и така до днешни дни.Написва стотици мелодии които докосват милиони хора по цял свят,всяка една от тези мелодии е със собствен стил ,силно въздействаща и запомняща се.


Неговия албум " East of the Moon" е номиниран за Грами.


Аз възприемам музиката на Дейвид Ланц като нещо много лично, тя е присъствала в по голямата част от съзнателният ми живот,била е до мен и в хубави и тъжни моменти,зареждала ме е ,отпускала ме е ,помагала ми е да избягам от проблемите ,успявала съм чрез нея да се отърсвам от стреса и негативите в ежедневието си,издигала ме е над битувизма...Влюбена съм в неговите нежни и релаксиращи пиано изпълнения,те са ме облагородявали,развивали са сетивата ми,зареждали са ме с оптимизъм и с положителни чувства и мисли.Дълбочината и силата на тяхното въздействие върху мен може да се сравни с омайващо чувство което е пленявало всяка фибра от тялото ми и е карало душата ми да се рее свободно и нависоко.

Пианото е велик и вдъхновяващ инструмент,само човек от който струи любов и мир може да докосва клавишите.


Дейвид Ланц е благословен със своя талант и със своето призвание чрез своята възвишена и божествена музика да ни носи релакс,удовлетворение и умиротворение,лекувайки по този начин тялото и душата ни. 


Бях чела че бавните и релаксиращи мелодии премахват мускулното напрежение в тялото, което се обяснява с въздействието на звуковите вибрации и че музикалната енергия нормализира пулса,кръвното налягане и ритъма на дишането.Релаксиращата музика отваря сетивата и е един от най-алтернативните методи за справяне със стреса,тук дори споделям нещо интересно по темата откраднато от мрежата.

"Учените предполагат, че именно ритъма на музиката причинява онзи успокояващ ефект върху нас, макар и да не го осъзнаваме. Те посочват, че бидеейки в утробата на майка си, детето усеща ритъма на сърцето й. В по-късни етапи от живота си ние реагираме на спокойната музика, вероятно асоциирайки я със спокойната, релаксираща и защитена среда, осигурена от нашите майки.При правилно изпълнени тонове била установена изумителна синхронизация между лявото и дясното полукълбо на мозъка.  Дишането се учестява и се ускорява производството на хормона серотонин. " 

Аз си мисля че музиката може дори да повлияе върху характера ни,когато е правилно подбрана тя може и да ни направи по добри ,по човечни и да създаде в нас алтруистични чувства,пробуждайки по светлата ни страна,да ни вдъхнови и мотивира да променим живота си към по добро.Затова винаги когато можете слушайте любимата си музика.


Албена Андонова